Aug 23, 2008

Olympic Facts

1. Around 1913, the founder of the Modern Olympics designed the Olympic Flag. Who was this person?
answer : Baron Pierre de Coubertin. The Olympic Flag made its debut at the 1920 Olympic Games in Antwerp, Belgium.

2. What color is the background of the Olympic Flag?
answer : white. It is plain white, with no border, and five rings in the center. The plain white background is symbolic of peace throughout the games.

3. The five colors of the rings on the Olympic Flag are blue, yellow, black, red, and green. Three rings are across the top, and two are along the bottom. Which two are on the bottom?
answer : Yellow and green.These colors may be found on most flags of the world. From left to right are blue, black and red across the top with yellow and green along the bottom.

4. What do the five interlinked Olympic rings on the Flag represent?
answer :continents & continent.At the end of each Olympic Games, the mayor of that host-city presents the flag to the mayor of the next host-city. It rests at the town hall of the next host-city for four years until the Opening Ceremony of their Olympic Games.

5. Which of the following symbolizes the passing of the Olympic traditions from one generation to the next?
answer : the Olympic Torch Relay. The Torch Relay began in the Ancient Olympics and was revived at the 1936 Berlin Games. The torch was lit by the sun's rays at Olympia and carried by relay to the host-city of the Games. The Olympic Flame symbolises 'purity, the endeavor for perfection and the struggle for victory', as well as representing peace and friendship.

6. What is the Olympic Motto?
answer : 'Citius, Altius, Fortius'. 'Swifter, Higher, Stronger'. The other three are all parts of the Olympic Creed.

7. At the start of each Olympics, every athlete promises to play fairly and obey all of the Olympic rules. One athlete from the host country takes the Oath on behalf of all athletes. Do the Olympic officials also have to take an oath?
answer: yes.While holding a corner of the Olympic Flag, one official from the host country repeats an oath, similiar to that of the athletes, on behalf of all the officials.

8. Which country is first in line during the Opening Ceremony's Parade of Nations?
answer : Greece. Greece is first in the Parade of Nations. The host city is last, and the others are in alphabetical order.

9. During the Opening Ceremony, doves are released. What do they symbolize?
answer : peace

10. During the Closing Parade of the Olympics, in what order to the athletes enter the stadium?
answer : they are not separated


Post a Comment

Did you like this page? If so , you have several options to see her again. The first is press Control D to add to your favorites. The second is subscribe by email to receive our updates. The third is add our RSS FEED the reader of your choice. The fourth, follow us on Twitter. The fifth option is to enter our interactive network through Google Buzz. And the most recent option is to join the official site our community on Facebook real -time for our images free of charge.





Beautiful World | Drawings Arts | Illusions | Amazing Facts | Sculpture Copyright © 2009 Not Magazine 4 Column is Designed by Ipietoon Sponsored by Dezigntuts